Úvod » Program > Matador - senátor Jaroslav Kubera

Předešlé akce

Únor 2016
PO ÚT ST ČT SO NE
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29            
             

Matador - senátor Jaroslav Kubera

01.02.2016 | 18:30 h

" V roce 2014 skončím. To už vím. Řídit magistrát více než dvacet let by už bylo nenormální, " řekl v roce 2009 Jaroslav Kubera. A stále je primátorem Teplic. A předtím byl starostou - od roku 1994!  

Kouří a kuřáky považuje za nejpoctivější daňové poplatníky - "I bůh kouří, jinak by nemohla být oblačnost, bylo by stále jasno a upekli bychom se", horuje pro cigarety Kubera. Miluje krásné ženy a věří, že ty, které jsou pro vysoké tresty za sexuální obtěžování, se většinou nemusí ničeho bát, protože si jich nikdo ani nevšimne - " Mohu je uklidnit, jim žádné riziko nehrozí. "  V čele Teplic, dle svého, "romskou otázku"  dávno vyřešil: " Já už žádnýho Roma neznám. Pro mě Rom je nepoznatelnej, protože má v občance napsaný »národnost česká«. Oni pak za mnou přijdou a říkají: ‚Vy nevidíte, že jsem černej?‘ Odpovím, že nevidím. Pro mě to je normální občan, co má svá práva a povinnosti, " a  Evorpskou unii považuje za nepředstavitelného molocha, který, když se rozpadne, bez války, bude to považovat za obrovský úspěch  - říká: "Nechci socialismus v žádné podobě, ale on sem stále leze. Jako by vykradli archivy z ÚV KSČ, to není jinak možné, kde by se ty myšlenky stále braly? ". V roce 2006  dostal od sdružení Děti Země negativní ocenění Zelená perla za větu vyřčenou v souvislosti s peticí proti jihomoravské silnicí R 43, kterou podepsalo kolem 35 tisíc lidí: „Navrhuji, abychom se peticemi příliš nezabývali, protože je stejně nevyřešíme, vzali je na vědomí a spíš nutili, aby nám je petičníci neposílali."


Shrnutí: Jaroslav Kubera je český politik působící za Občanskou demokratickou stranu, jejímž je členem. V letech 1967 až 1968 člen KSČ. Od roku 1994 stojí v čele města Teplice, nejprve jako starosta, od roku 2001 jako primátor, od roku 2000 dosud je senátorem Parlamentu České republiky za volební obvod Teplice. Dlouhodobě je předsedou Ústavně-právního výboru Senátu PČR. Jako politik vystupuje velmi aktivně, je proslulý žertovnými a často kontroverzními výroky, pro něž bývá řazen mezi nejzajímavější členy parlamentu. Studoval matematiku na UJEP v Brně a zahraniční obchod na VŠE v Praze. 
... a osobní dodatek: na mou nedávnou otázku, proč v té ODS stále zůstává mi odpověděl: "Politika a politické strany u nás zavánějí svinstvem, přitom, politika svinstvo není, když, tak jsou svině politici. To je náš velký problém. Politika je totiž všechno. Je to umění vládnout a politické strany nemají žádný jiný smysl, než že sdružují lidi, kteří mají podobné představy, jak ji dělat. Někoho ODS, jiného TOP 09 a nejhorší jsou ti nezávislí, které neoslovuje nic. Je to šikovné. Jeden náš nejmenovaný zastupitel byl minule při volbách v kolalici za TOP 09, v kraji ale kandidoval za Hnutí pro kraj a do sněmovny se chystal kandidovat za lidovce. Podle toho, kdo je zrovna v laufu. A pořád je nezávislý". 


Já se těším! Těšte se také! Zdravím vás. Pavlína Wolfová