Úvod » Program > MIMOŘÁDNÁ ZMĚNA MÍSTA KONÁNÍ - HOTEL TRÓJA - Seminář smíchu! Vážně. S učitelem Jógy smíchu Petrem Fridrichem

Předešlé akce

Březen 2020
PO ÚT ST ČT SO NE
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

MIMOŘÁDNÁ ZMĚNA MÍSTA KONÁNÍ - HOTEL TRÓJA - Seminář smíchu! Vážně. S učitelem Jógy smíchu Petrem Fridrichem

09.03.2020 | 18:30 h
Věděli jste, ež existuje jóga smíchu? Já ne. Až jsem se zasmála, když jsem to zjistil ! A našla pro vás šéfa smějících se Jogínů v Čechách Petra Fridricha. A že existuje mezinárodní organizace takových jogínů, to si, prosím, poznamenejte - Laughter Yoga Int. Přijďte se zasmát, těším se na vás .

V klubu tentokrát zjistíte, že za smíchem stojí celá věda. Že vědci po světě zkoumají, že se jím zabývají a že se mu lze naučit. 

Aby bylo vaše seznámení se smíchologií na vysoké úrovni, o to se postará náš host. Ten nejlepší u nás v oboru. 

Cituji z jeho stránek: 

Mgr. Petr Fridrich objevil jógu smíchu v roce  2004 inspirován knihou Dr. Karla Nešpora – Léčivá moc smíchu. V roce 2009 se zúčastnil historicky prvního  kurzu v ČR pro instruktory  jógy smíchu, který  zde pořádal Ejvind Jacobsen.  Následně pak  prošel tréninkem pro učitele jógy  smíchu u  zakladatele Madana Katarii ve  Švýcarsku a stal se  součástí Laughter Yoga  International .

Od té doby se   aktivně věnuje józe smíchu a vytvořil projekt Smíchologie, který jde dále za hranice jógy smíchu tématy jako je štěstí, radost, humor, komika, smích, tvořivost, hra, klaunství, překvapení, úžas, zábava, improvizace, nesmysl, konverzace, náhoda apod.

Na začátku roku 2010 založil v Praze na Smíchově první Klub smíchu. Na jaře roku 2011 společně s žurnalistou a režisérem Albertem Nerenbergem z Kanady uspořádal v rámci Academia Film Olomouc historicky první Mistrovství ve smíchu v ČR a také v Evropě. Svou působnost rozšířil v roce 2012 také na Slovensko.

Jako učitel jógy smíchu vytrénoval v České a Slovenské republice téměř 250 instruktorů jógy smíchu a na tréninku dalších se podílel. Dva z jeho žáků se později stali sami učiteli jógy smíchu (Lucie Lauermanová a David Zahradník). Od roku 2009 zrealizoval  každoročně desítky veřejných seminářů a vystoupení na různých konferencích a festivalech a dalších akcích a také realizoval aktivity pro řadu firem a organizací v České a Slovenské republice. Společně s Karlem Nešporem patří k hlavním mediálním tvářím jógy smíchu v České republice, kterým se podařilo získat jógu smíchu do podvědomí.

Těším se na vás všechny a na dálku se směju!

Vaše Pavlína Wolfová