Úvod » Program > Bezpečnější než letadlo je jenom výtah! - ing. Ladislav Keller

Předešlé akce

Listopad 2019
PO ÚT ST ČT SO NE
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
             

Bezpečnější než letadlo je jenom výtah! - ing. Ladislav Keller

25.11.2019 | 18:30 h

Ing. Ladislav Keller ví, kde a navíc i proč spadlo letadlo. Baví ho analyzovat, přemýšlet a baví ho létat. Zná ty stroje zvenku i zevnitř tak dobře, že o nich může přednášet.

Navíc, sám zkušený pilot, nedávno sepsal knihu o sebevraždách svých kolegů. Píše tam o psychickém tlaku, který se na ně dnes a denně zvyšuje, kde se bere, jak jej lze ventilovat a kdy už to nejde. 

A přemýšlí samozřejmě  také o nás, o pasažérech - proč se vlastně tolik lidí bojí létat? 

"Protože jsme suchozemci. Jsme zvyklí chodit po vlastních nohách a po pevné zemi. I na lodi se řada lidí v dnešní době nebude cítit komfortně, protože už ten pocit být na vlnách nezná. Vzduch je pro nás naprosto neznámé prostředí, někomu vadí i poněkud stísněné prostory kabiny," říká úplně jednoduše lidsky a s pochopením. Vypráví, jak se tomu strachu bránit, jak se ho odnaučit a jak s ním naložit, když není vyhnutí. Zároveň konstatuje, že přesto že se bojí, jestli něco lidé milují sledovat, pak pořady o leteckých katastrofách. Zná je všechnys, některým se směje, jiné respektuje.

Kolikrát se on sám bál? Která z katastrof zůstala nevysvětlená a proč? Jak je na tom dnešní letecký průmysl a máme se bát létat nízkorozpočtovými linkami? Létáme s blázny a narkomany anebo takoví piloti vystupují jen v detektivkách? 

Chcete potkat nositele všech potřebných kritérií pro pilota? školitele, učitele a mimořádně zábavného vypravěče? 

Přijďte, budete v pondělí v klubu srdečně vítáni. 

Vaše Pavlína Wolfová